Ilyen egy egészséges őszi ebéd
A fogyókúrát nem most kell elkezdeni. Novemberben a legfőbb szempont az étkezésben, hogy elegendő energiához jussunk az év végi hajrához, a lehető legjobban felturbózzuk az immunrendszerünket, hogy talpon maradjunk a gonosz vírusokkal szemben, és eléggé jóllakjunk, hogy a hosszú, sötét esték ne torkolljanak végtelen édesség nassolásba. De hogy teljesen érthetőek legyünk, példákkal mutatjuk meg, milyen egy egészséges őszi ebéd.
Tadammm, itt egy teljes heti meni az ősz legegészségesebb finomságaiból!
Náthaűző ázsiai húsleves + Almás fánk
A csirkehús gondoskodik a fehérjebevitelről, a gyömbér, a fokhagyma és a chili pedig szuperfegyver az őszi betegségek ellen. A jó hangulatot az ebédhez a puha, természetesen édes almás fánk biztosítja.
Ennek a húsmentes, ám annál ízletesebb és tartalmasabb ételnek a fő alapanyaga a fontos tápanyagokban gazdag édesburgonya. A benne levő paprika és paradicsom további értékes vitaminokról gondoskodik (legjobb, ha ezeket csak a vége felé tesszük bele, és meg se főzzük nagyon), a betegségek elleni védelemért pedig a vöröshagyma, a fokhagyma és a gyömbér felel.
Diétás chilis bab + csupacsoki fitt muffin
A chilis bab igazi őszi kedvenc. A chili fertőtleníti a torkot, és további hozzáadott zöldségekkel növelhetjük az étel vitamintartalmát is. Ha valóban diétásan készítettük el, akkor utána még simán belefér 1 db fitt muffin, elvégre ahogy rövidülnek a napok, a csokoládé és a kakaó egyre jobban kell, hogy vidámabb színekben lássuk a világot...
Édesburgonyás lencsefőzelék + rozskenyér
A lencse méltatlanul elhanyagolt alapanyagunk, amely nem csak tartalmas, és finom, de termesztése, tárolása, szállítása kiemelten környezetbarát sok más táplálékkal szemben. Aki a bolygónak és magának is jót akar, az hetente tegyen az asztalra lencsét, igen változatos módokon lehet elkészíteni! Ezek közül pedig az egyik legjobb az itt olvasható recept, ami az egészséges szuperfűszerrel, a kurkumával, és a méltán népszerű édesburgonyával van megbolondítva. Rozskenyérrel nyugodtan mártogathatjuk, hiszen a legújabb kutatások szerint ez a legegészségesebb és legdiétásabb az összes kenyérféle közül.
Náthaűző paradicsomleves + szilvás tésztasaláta
A forró paradicsomlevesnek szinte már a párája is gyógyhatású. A szilvát pedig vétek lenne a heti menüből, annyira finom, és olyan sok hasznos vitamint tartalmaz.