Csupacsoki fitt muffin - ezt eheted!

muffin.jpg

Rosszak az értékeid, szigorú diétára fogott az orvosod? Ezt a muffint jó eséllyel eheted, és még finom is!

Tudjuk, hogy a liszt és a cukor az emberiség két legkomolyabb ellensége, mégis nehéz nélkülük meglenni... Ez a recept mindössze 100 g teljeskiörlésű lisztet tartalmaz, a hozzá használt édesítőt és csokoládét pedig mindenki az ízlésének és az egészségi állapotának megfelelően választhatja meg. Az eredmény egy finom muffin, amiről meg sem mondanád elsőre, milyen egészséges, pedig az...!

Hozzávalók:

150 g zabpehelyliszt

100 g teljeskiőrlésű tönkölyliszt

1/2 csomag sütőpor

4 tojás

250 g cukornak megfelelő édesítő (például 62g Stivia-eritrit 4:1 édesítő)

2 ek cukrozatlan kakaópor

100 g keserű csoki

190 g sütőmargarin

A kétféle lisztet egy edényben összekeverjük a sütőporral. Egy másik edényben felverjük a 4 tojást az édesítőszerrel, hozzákavarjük a 2 kanál kakaót majd a felaprított 100 g csokoládét. Hozzákeverjük a masszához a lisztes keveréket, majd a 190 g sütőmargarint kissé megolvasztva. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, muffinpapírokkal kibéleljük a muffinsütő formát. A papírokat 2/3-ig töltjük, mert sülés közben nőni fog. (12 db muffin jön ki belőle.) Kb 25 percig sütjük, de mindenképpen ellenőrizzük tűpróbával, mielőtt kivesszük.

A sütit tovább bolondíthatjuk apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, lekvárral, margarin helyett mogyoróvajjal vagy különféle fűszerekkel (fahéj, narancshéj, vanília...).