Olasz bedobálós vacsora - ennél egyszerűbb már nincs is!

olasz_c2.jpg

A mediterrán vacsorák nyomában újabb gyöngyszemre bukkantunk. Akiknek összefut a nyál a szájukban a gyerekkori tepsis krumplis vacsorákra gondolva, azok hamar meglátják benne a fantáziát. De még a többiek is. 

Olasz tepsis zödségek

 

olasz.jpg

1/2 bögre rikotta

néhány kisebb csípős paprika (kevésbé csípős fajtát válaszunk, mint a peperoncino)

1 bögre koktélparadicsom, félbe vágva

1 fej radicchio saláta, negyedekbe vágva

1 fej vöröshagyma felszeletelve (először félbe, majd 1.5 cm vastag hasábokra vágva)

150 g szalámi, vékonyra szeletelve (Illetve ki mennyit kíván. Az ízfaktor a lényeg.)

400 g csicseriborsó (konzerv, lecsöpögtetve)

1/4 bögre vörösborecet

1/4 bögre extra szűz olivaolaj

4 gerezd fokhagyma

2 ek. szárított oregano

bors

a tálaláshoz pirítós kenyér

A sütőt 230 fokra előmelegítjük, majd szétnyomjuk a fokhagymát, és a sóval, borssal, oreganoval, oliva olajjal, ecettel egy nagy tálban elkeverjük. Ebbe beleforgatjuk a hozzávalókat, a hagymával és a radicchióval óvatosan bánjunk, hogy ne essenek szét. Egy tepsiben szétterítve minden mehet be a sütőbe, ahol 20-30 perc alatt szép aranybarnára sülnek a finomságok. Azonnal tálaljuk tányérokra szedve, rikottával és pirítóssal körítve, vagy a kenyérszeletekre halmozva,ízlés szerint még egy kis olivaolajjal meglocsolva.