A háziírás után feltaláltak egy sportot

hantis.jpg

Soha ne nézzük le az unatkozó kamaszokat. Már az Olimpiára készülődik az a sport, amit az Egyesült Államok egyik középiskolájában találtak fel a fiatalok, miután a házi megírása után már nem volt több dolguk. Kentucky állam ajándéka a világnak a KFC után.

Ha szép idő lett volna, akkor ma talán szegényebbek volnánk egy sportággal, hiszen a fiúk kimentek volna egyszerűen focizni. De mivel valamiért nem hagyhatták el a termet, azzal kellett elfoglalniuk magukat, ami kéznél volt: 4 kisebb asztalkával és egy teniszlabdával. Így született meg a "hantis" a georgetown-i Scott County High School-ban.

hantis3.jpg

Az iskolákban futótűzként terjedt az új sport

A páros pingponghoz és teniszhez hasonlóan 4 játékos vesz részt a játékban. A támadó csapatnak kell kezdenie az adogatást. A teniszlabdát az ellenfél oldalára kell dobni, úgy, hogy annak pattannia kell egyet a szerváló játékos asztalkáján. A másik csapatnak el kell kapnia, de a labdát nem foghatják a kezükbe, csak beleütniük szabad, azt viszont bármilyen testrésszel, csak az egyéni kreativitás és rugalmasság szab határokat. A szabályok viszonylag egyszerűek, a játék maga viszont annál kevésbé, legalábbis azok számára, akik nem szokták meg, hogy foxi kutya módjára vetődjenek egy apró labda után, ami a teremben gyakorlatilag bárhová pattanhat. Illetve az is jelenthet kezdeti problémát, hogy miként üssük kézilabda módjára a pöttöm teniszlabdát. 

Az asztaliteniszhez hasonlóan "forgóban" is játszhatja nagyobb társaság a hantist. 

Időközben kifejlesztették a szabványosított "hantis asztalt", ami a sportág logójaként is szerepel. Szerelmesei minden idők legjobb sportjának tartják, mivel úgy vélik, egyesíti a pingpong, a tenisz, a kosár, a foci és a kézilabda legjobb tulajdonságait, ráadásul bárki játszhatja életkortól, testalkattól függetlenül, hiszen itt nem az izomtömeg számít, hanem a mozgékonyság, a térbeli tájékozódás képessége és a leleményesség. 

Címkék: sport