Ijesztő, de fincsi: nagyon zöld házi fagyik
Igen, zöldségtől zöldek!
Gyümölcsből egészséges fagyit készíteni otthon, ez már nem egy túlságosan polgárpukkasztó dolog. Na de mi a helyzet a zöldséggel? Van egy jó hírünk azoknak, akik idegenkednek az extrém ízkombinációktól: az alábbi fagyikban a spenótót és a kelt nem lehet felfedezni - feltéve ha elég hosszú ideig működteted az aprítót, hogy ne maradjanak benne látható darabkák. Mindössze a ragyogó zöld szín és a magas vitamintartalom marad ezekből az egészséges zöldségekből. A borsóról pedig már régóta tudjuk, hogy sütialapanyagnak is kiváló. Az alábbi fagyikat fogyókúrázók is nyugodtan kipróbálhatják, mivel nincsenek telepakolva cukorral és zsírral.
Natalie, a Super Healthy Kids életmódblog dietetikus szerkesztője számtalan izgalmas fagyireceptet alkotott fagyasztott spenót és kel felhasználásával.
Trópusi gyümölcs-zöldségfagyi
1 bögre kókusztej
1 bögre fagyasztott spenót vagy kel
1 bögre fagyasztott ananász
1 lefagyasztott banán (apróra kockázva kell lefagyasztani, hogy könnyű legyen felhasználni)
ízlés szerint édesítés (az eredetiben 1 ek. méz)
kókuszpehely a díszítéshez
A hozzávalókat tegyük az aprítógépbe, és addig turmixoljuk, amíg krémes, egynemű masszát nem kapunk. Ezt tegyük vissza a fagyasztóba még legalább 4 órára, majd 10 perccel tálalás előtt vegyük ki, hogy könnyebben tudjuk kanalazni. A fagyigombócokra szórjunk kókuszpelyhet!
Avokádós krémfagyi
1 bögre kókusztej
1 ek. citromlé
1 avokádó
1 bögre fagyasztott spenót vagy kel
1 ek. juharszirup
1/2 bögre görög joghurt
Öntsük a hozzávalókat az aprítógépbe, és működtessük, amíg teljesen síma, egynemű nem lesz a krémünk. Ezt végül néhány órára rakjuk a fagyasztóba.
Csokis mentafagyi
1 bögre tej
1 bögre fagyasztott spenót vagy kel
1 tk. vanília
1 ek. méz
1/2 bögre mentalevél
1 fagyasztott banán
1/4 bögre apróra vágott étcsoki
Frissítő ízével igzi nyári sztár ez a fagyi. A csoki kivételével minden hozzávalót tegyünk a késes aprítóba, és turmixoljuk egynemű masszává. Végül keverjük bele az apró csokidarabokat és néhány órára tegyük a fagyasztóba a finomságot.
Borsófagyi
350 g fagyasztott cukorborsó
400 ml magas zsírtartalmú kókusztej
150 g görög joghurt
4 ek. méz
50 g friss mentalevél
1 csipet só
Ha már zöld fagyi, akkor a Hemsley and Hemsley borsófagyijának is itt a helye, amit az alkotók csokiszósszal tálalnak. (méz+kakaópor+kókuszolaj)
A hozzávalókat a késes aprítóban turmixoljuk krémesre. A borsókrémet töltsük jégkockatartóba, fagyasszuk, majd amikor tálaljuk a jégkrémet, a fagyott kockákat rövid időre újra tegyük az aprítóba, amíg fagyi állagú nem lesz a keményre fagyott massza. Étcsokidarabkák is jól passzolnak ehhez a zöldséges desszerthez.
Ha félsz a zöldségtől, a legjobb gyümölcsös fagyirecepteket ITT találod!