Ijesztő, de fincsi: nagyon zöld házi fagyik

zold.jpg

Igen, zöldségtől zöldek! 

Gyümölcsből egészséges fagyit készíteni otthon, ez már nem egy túlságosan polgárpukkasztó dolog. Na de mi a helyzet a zöldséggel? Van egy jó hírünk azoknak, akik idegenkednek az extrém ízkombinációktól: az alábbi fagyikban a spenótót és a kelt nem lehet felfedezni - feltéve ha elég hosszú ideig működteted az aprítót, hogy ne maradjanak benne látható darabkák. Mindössze a ragyogó zöld szín és a magas vitamintartalom marad ezekből az egészséges zöldségekből. A borsóról pedig már régóta tudjuk, hogy sütialapanyagnak is kiváló. Az alábbi fagyikat fogyókúrázók is nyugodtan kipróbálhatják, mivel nincsenek telepakolva cukorral és zsírral.

Natalie, a Super Healthy Kids életmódblog dietetikus szerkesztője számtalan izgalmas fagyireceptet alkotott fagyasztott spenót és kel felhasználásával.

 

Trópusi gyümölcs-zöldségfagyi

 

1 bögre kókusztej

1 bögre fagyasztott spenót vagy kel

1 bögre fagyasztott ananász

1 lefagyasztott banán (apróra kockázva kell lefagyasztani, hogy könnyű legyen felhasználni)

ízlés szerint édesítés (az eredetiben 1 ek. méz)

kókuszpehely a díszítéshez

 

A hozzávalókat tegyük az aprítógépbe, és addig turmixoljuk, amíg krémes, egynemű masszát nem kapunk. Ezt tegyük vissza a fagyasztóba még legalább 4 órára, majd 10 perccel tálalás előtt vegyük ki, hogy könnyebben tudjuk kanalazni. A fagyigombócokra szórjunk kókuszpelyhet!

 

Avokádós krémfagyi

 

1 bögre kókusztej

1 ek. citromlé

1 avokádó

1 bögre fagyasztott spenót vagy kel

1 ek. juharszirup 

1/2 bögre görög joghurt

 

Öntsük a hozzávalókat az aprítógépbe, és működtessük, amíg teljesen síma, egynemű nem lesz a krémünk. Ezt végül néhány órára rakjuk a fagyasztóba.

 

Csokis mentafagyi

 

zold2.jpg

 

1 bögre tej

1 bögre fagyasztott spenót vagy kel

1 tk. vanília

1 ek. méz

1/2 bögre mentalevél

1 fagyasztott banán

1/4 bögre apróra vágott étcsoki

 

Frissítő ízével igzi nyári sztár ez a fagyi. A csoki kivételével minden hozzávalót tegyünk a késes aprítóba, és turmixoljuk egynemű masszává. Végül keverjük bele az apró csokidarabokat és néhány órára tegyük a fagyasztóba a finomságot.

 

Borsófagyi

 

350 g fagyasztott cukorborsó

400 ml magas zsírtartalmú kókusztej

150 g görög joghurt

4 ek. méz

50 g friss mentalevél

1 csipet só

Ha már zöld fagyi, akkor a Hemsley and Hemsley borsófagyijának is itt a helye, amit az alkotók csokiszósszal tálalnak. (méz+kakaópor+kókuszolaj)

A hozzávalókat a késes aprítóban turmixoljuk krémesre. A borsókrémet töltsük jégkockatartóba, fagyasszuk, majd amikor tálaljuk a jégkrémet, a fagyott kockákat rövid időre újra tegyük az aprítóba, amíg fagyi állagú nem lesz a keményre fagyott massza. Étcsokidarabkák is jól passzolnak ehhez a zöldséges desszerthez.

 

Ha félsz a zöldségtől, a legjobb gyümölcsös fagyirecepteket ITT találod!