Ezt már mentheted a karácsonyi sütis dossziéba!

 almas_c.jpg

Ezt most azoknak, akik már most rakosgatják össze fejben a karácsonyi menüsort. Egyszerű, olcsó hozzávalókból nagyon finom, karácsonyi hangulatú kekszet varázsolhatunk a vendégváró asztalra. Mellé egy tea vagy forró csoki, és már kezdődhet is egy végtelen beszélgetés...! (Magányosoknak pedig a Reszkessetek betörők...)

Almás-mézes zabkeksz

50 g zabpehely

2 alma, megpucolva, lereszelve

1 ek. méz

150 g zabpehelyliszt

100 g teljes kiőrlésű liszt

1 kk sütőpor

1 kk fahéj

1 csomag vaníliás cukor

1 ek 1:4 édesítő

1 tojás

70 g olvasztott vaj

kevés mandulapehely a kekszek tetejére

 

Egy nagy keverőtálban keverjük össze a zabpelyhet a reszelt almával, egy kevés vízzel és a mézzel. Egy másik tárban keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk ezt is a zabpehelyhez, majd üssük bele a tojást és öntsük hozzá az olvasztott vajat is. Az egészet alaposan keverjük össze, és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd kanállal 12 kis halmocskát adagoljunk rá. Díszítsük mandulapehellyel. Tegyük a sütőbe, és 40 perc alatt süssük készre. 

Frissen ellenállhatatlanul ropogós, másnap kellemesen puha. (Persze a másnapot nem valószínű, hogy túléli. ;) )