Ehetnéd luxusétteremben is, de 15 perc alatt elkészül otthon

lazac2.png

Ahogy beköszönt az október, ideje D vitaminban gazdag fogások után nézni, hiszen ahogy egyre kevesebb a napsütés, gyorsan kiürülnek a szervezet raktárai. Az alábbi receptnél jobb októberi ebédet nem találsz: benne vannak a létfontosságú vitaminok, és a beépülésükhez szükséges jótékony zsírok is. Nem mellesleg elképesztően finom, és 15 perc elég az elkészítéséhez!

A lazac sajnos érthető okok miatt ritkán kerül az asztalunkra, pedig a halak közül ez tartalmazza a legtöbb D vitamint.emellett pedig kiváló B12 és B6 vitamin forrás, valamint számos hasznos ásványi anyagot is tartalmaz. Érdemes legalább a hétvégi menübe beiktatni! Az avokádó miatt a recept tartalmazza a D vitamin felszívódásához nélklözhetetlen zsírokat is.

Grillezett lazac avokádó salsával

 

lazac.jpg

800 g lazacfilé, 4 szeletbe vágva

1 ek. oliva olaj

1 tk só

1 tk kömény

1 tk pirospaprika

1/2 tk chili

1 tk fekete bors

1 felkockázott avokádó

1/2 vöröshagyama felaprítva

2 zöldcitrom leve

1 ek korianderlevél

A sót, a köményt, a paprikár, a chilit és a borsot keverjük el az olajban, és dörzsöljük be vele a lazac szeleteket. Pihentessk a hűtőben 30 percig. Egy edényben keverjük össze az avokádót, a hagymát, a lime levet és az apróra tépett korianderleveleket. Ezt is tegyük a hűtőbe felhasználásig. Ha nincs speciális grillező edényünk, egy serpenyőben pár perc alatt süssük ropogósra a lazacszeletek mindkét oldalát, majd halmozzuk a tetejükre az avokádó salsát. Remekül passzolnak hozzá köretként párolt zöldségek, de önmagában is megállja a helyét.

Címkék: hal recept vitamin