Ehetnéd luxusétteremben is, de 15 perc alatt elkészül otthon
Ahogy beköszönt az október, ideje D vitaminban gazdag fogások után nézni, hiszen ahogy egyre kevesebb a napsütés, gyorsan kiürülnek a szervezet raktárai. Az alábbi receptnél jobb októberi ebédet nem találsz: benne vannak a létfontosságú vitaminok, és a beépülésükhez szükséges jótékony zsírok is. Nem mellesleg elképesztően finom, és 15 perc elég az elkészítéséhez!
A lazac sajnos érthető okok miatt ritkán kerül az asztalunkra, pedig a halak közül ez tartalmazza a legtöbb D vitamint.emellett pedig kiváló B12 és B6 vitamin forrás, valamint számos hasznos ásványi anyagot is tartalmaz. Érdemes legalább a hétvégi menübe beiktatni! Az avokádó miatt a recept tartalmazza a D vitamin felszívódásához nélklözhetetlen zsírokat is.
Grillezett lazac avokádó salsával
800 g lazacfilé, 4 szeletbe vágva
1 ek. oliva olaj
1 tk só
1 tk kömény
1 tk pirospaprika
1/2 tk chili
1 tk fekete bors
1 felkockázott avokádó
1/2 vöröshagyama felaprítva
2 zöldcitrom leve
1 ek korianderlevél
A sót, a köményt, a paprikár, a chilit és a borsot keverjük el az olajban, és dörzsöljük be vele a lazac szeleteket. Pihentessk a hűtőben 30 percig. Egy edényben keverjük össze az avokádót, a hagymát, a lime levet és az apróra tépett korianderleveleket. Ezt is tegyük a hűtőbe felhasználásig. Ha nincs speciális grillező edényünk, egy serpenyőben pár perc alatt süssük ropogósra a lazacszeletek mindkét oldalát, majd halmozzuk a tetejükre az avokádó salsát. Remekül passzolnak hozzá köretként párolt zöldségek, de önmagában is megállja a helyét.