5 vitaminbomba ötlet tavaszi finomságokból
Tavasszal ösztönösen új ízekre vágyunk. A szervezetünk azt is érzi, hogy ideje feltölteni a kiürült vitaminraktárakat. Ezekkel az ötletekkel két legyet üthetsz egy csapásra!
Ahogy már írtuk, a SPÁRGA igazi tavaszi superfood. Ha már unod a hagyományos elkészítési módjait, zöldséghámozó segítségével vágd nyersen hosszú, igen vékony csíkokra, mintha tészta lenne, és keverd a kedvenc joghurt öntetes salátádhoz.
A tavaszi ÚJKRUMPLINAK népes rajongótábra van. Nem csoda: sokkal több vizet és rostot tartalmaz, mint a közönséges burgonya. Süssük meg az újkrumplit friss fűszerekkel megszórva, kevés olivaolajjal megspriccelve, majd ha kihűlt, csináljunk ízletes salátát zsenge zöldborsóval, grillezett lazaccal és diétás salátaöntettel. Ráadásul a hideg krumplinak más különleges hatása is van, amiről ITT olvashatsz.
3 bögrényi BÉBISPENÓT mindössze 20 kalóriát tartalmaz, így a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Üde színfoltja lehet a reggeli rántottának, omlettnek, de görög joghurttal, feta sajttal és friss bazsalikommal turmixolva extravagáns mártogatós lehet egy baráti nassoláshoz.
Ha már a nassolásnál tartunk, érdemes kipróbálni a C vitaminban gazdag RETKET, amit chips vagy tortilla helyett mártogathatunk egy finom humuszba, vagy guacamole szószba.
Senki nem fog a csokira gondolni, ha SÁRGADINNYÉBŐL, EPERBŐL és SÁRGABARACKBÓL készült gyümölcssaláta van az asztalon. Mindhárom gyümölcsnek magas a víz- és vitamintartalma, így mértékkel bátran ehetik a diétázók is. Mentával és gyömbérrel pikáns ízt kölcsönözhetünk ennek a mennyei csemegének.