5 vitaminbomba ötlet tavaszi finomságokból

5bombc.jpg

Tavasszal ösztönösen új ízekre vágyunk. A szervezetünk azt is érzi, hogy ideje feltölteni a kiürült vitaminraktárakat. Ezekkel az ötletekkel két legyet üthetsz egy csapásra!

5bomb.jpg

Ahogy már írtuk, a SPÁRGA igazi tavaszi superfood. Ha már unod a hagyományos elkészítési módjait, zöldséghámozó segítségével vágd nyersen hosszú, igen vékony csíkokra, mintha tészta lenne, és keverd a kedvenc joghurt öntetes salátádhoz.

5bomb2.jpg

A tavaszi ÚJKRUMPLINAK népes rajongótábra van. Nem csoda: sokkal több vizet és rostot tartalmaz, mint a közönséges burgonya. Süssük meg az újkrumplit friss fűszerekkel megszórva, kevés olivaolajjal megspriccelve, majd ha kihűlt, csináljunk ízletes salátát zsenge zöldborsóval, grillezett lazaccal és diétás salátaöntettel. Ráadásul a hideg krumplinak más különleges hatása is van, amiről ITT olvashatsz.

5bomb3.jpg

3 bögrényi BÉBISPENÓT mindössze 20 kalóriát tartalmaz, így a fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják. Üde színfoltja lehet a reggeli rántottának, omlettnek, de görög joghurttal, feta sajttal és friss bazsalikommal turmixolva extravagáns mártogatós lehet egy baráti nassoláshoz.

5bomb4.jpg

Ha már a nassolásnál tartunk, érdemes kipróbálni a C vitaminban gazdag RETKET, amit chips vagy tortilla helyett mártogathatunk egy finom humuszba, vagy guacamole szószba.

5bomb5.jpg

Senki nem fog a csokira gondolni, ha SÁRGADINNYÉBŐL, EPERBŐL és SÁRGABARACKBÓL készült gyümölcssaláta van az asztalon. Mindhárom gyümölcsnek magas a víz- és vitamintartalma, így mértékkel bátran ehetik a diétázók is. Mentával és gyömbérrel pikáns ízt kölcsönözhetünk ennek a mennyei csemegének.