A legfincsibb lisztmentes pizza itt van!

pizza.jpg

Hihetetlen, hogy miből készült!

A glutént száműzők már számos kísérletet tettek a lisztmentes pizzatészta megalkotására. Készült már pizza tojásfehérjéből, mandulalisztből, karfiolból és ki tudja mi mindenből, most azonban egy garantáltam liszt-, gluténmentes és alacsony szénhidráttartalmú tészta következik, természetes és egyszerű hozzávalókból, ellenállhatatlan ízzel és kellemes textúrával.

A tészta:

1 nagyobb csirkemell megfőzve

a csirkemellel kb. azonos súlyú mozarella sajt

1 kk só

A szósz:

2 ek paradicsomszósz

1/2 ek olivaolaj

csipet bazsalikom

csipet oregano

Ez a recept kiváló maradék eltüntető is, amennyiben a kelleténél több csirkehús van a hűtőben. A főtt húst aprítógépben aprítsuk fel, majd adjuk hozzá a felkockázott mozarella sajtot, és az aprítóval dolgozzuk össze a két hozzávalót, a sót is beleszórva. Ne várjunk addig, amíg egészen krémes lesz a tésztánk, maradhatnak benne masszívabb darabok is. A sütőt közben melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral és kenjük meg vékonyan olajjal (vagy más zsiradékkal). Ezen terítsük szét a tésztánkat maximum 1/2 cm vastagságban. A tésztán ecsettel gyengéden kenjük szét a paradicsomszószt és az olivaolajat, szórjuk meg a fűszerekkel. Erre jöhet bármilyen feltét, amit szeretnénk: reszelt sajt, kukorica, paprika, néhány karika kolbász, sonka, hagyma. Ha paradicsomot is szeretnénk, akkor vékony karikákra vágjuk, és a kocsányos, leves része nélkül használjuk, mert különben eláztatja a pizzánkat. 12 perc alatt ropogósra sül a pizza, pár perc hűlés után óvatosan levehetjük a papírról és szeletelhetjük.