A legjobb indiai lecsó: baingan bharta
Íme, egy igazi tradicionális, mindenmentes fogás a főzelékek szerelmeseinek. Mert 1,3 milliárd ember nem tévedhet...
Baingan Bharta
2 közepes padlizsán
4 ek. növényi olaj
1 nagy vöröshagyma, apróra vágva
3 fokhagyma, szétnyomva
1 tk. chili apróra vágva
12 curry levél
1/2 tk. kurkuma
2 felaprított paradicsom
1 tk. só
1/4 bögre mogyoróhagyma, apróra vágva
1/4 bögre koriander levél, összevágva
Hámozzuk meg a padlizsánokat, de lehetőleg ne fémeszközzel, mert akkor megbarnul! Használjunk kerámiakést. Vágjuk fél cm vastag szeletekre. Serpenyőben kevés olajon 2-2 percig süssük a szeletek mindkét oldalát, majd vegyük ki őket. Öntsük a maradék olajat a serpenyőbe, és szórjuk rá a vöröshagymát illetve a fűszereket, és főzzük 2 percig. Adjunk hozzá 1/4 bögre vizet, jól keverjük el, majd borítsuk a serpenyőbe a paradicsom felét, majd 2 perc múlva a padlizsánszeleteket is. Lefedve főzzük addig, míg a padlizsán szét nem fő, a vizet közben többször is pótoljuk, ha szükséges. Végül adjuk hozzá a paradicsom másik felét, a mogyoróhagymát és a koriander leveleket. Ha autentikusak akarunk lenni, naan kenyérrel vagy pitával tálaljuk!