A legjobb indiai lecsó: baingan bharta

bang.jpg

Íme, egy igazi tradicionális, mindenmentes fogás a főzelékek szerelmeseinek. Mert 1,3 milliárd ember nem tévedhet...

Baingan Bharta

 

2 közepes padlizsán

4 ek. növényi olaj

1 nagy vöröshagyma, apróra vágva

3 fokhagyma, szétnyomva

1 tk. chili apróra vágva

12 curry levél

1/2 tk. kurkuma

2 felaprított paradicsom

1 tk. só

1/4 bögre mogyoróhagyma, apróra vágva

1/4 bögre koriander levél, összevágva

 

Hámozzuk meg a padlizsánokat, de lehetőleg ne fémeszközzel, mert akkor megbarnul! Használjunk kerámiakést. Vágjuk fél cm vastag szeletekre. Serpenyőben kevés olajon 2-2 percig süssük a szeletek mindkét oldalát, majd vegyük ki őket. Öntsük a maradék olajat a serpenyőbe, és szórjuk rá a vöröshagymát illetve a fűszereket, és főzzük 2 percig. Adjunk hozzá 1/4 bögre vizet, jól keverjük el, majd borítsuk a serpenyőbe a paradicsom felét, majd 2 perc múlva a padlizsánszeleteket is. Lefedve főzzük addig, míg a padlizsán szét nem fő, a vizet közben többször is pótoljuk, ha szükséges. Végül adjuk hozzá a paradicsom másik felét, a mogyoróhagymát és a koriander leveleket. Ha autentikusak akarunk lenni, naan kenyérrel vagy pitával tálaljuk!