A legcukibb gluténmentes ajándék karácsonyra

gin1.jpg

Aki gluténmentes diétát folytat, annak összedobni egy ebédet vagy bekapni egy kis sütit nem is olyan egyszerű, mint gondolnánk. Ezzel az üvegbe zárt finomsággal már minimum egy jó délutánt szereztünk gluténmentesen étkező szeretteinknek, barátainknak.

Tejmentes, gluténmentes, vegán, és kis módosítással akár cukormentes is ez az ínycsiklandó recept, aminek az a különlegessége, hogy egy cuki kis üvegben előre összekeverhetjük, odaajándékozhatjuk, megsüthetjük és fel is tálalhatjuk. Ezzel az ötlettel akár vendégként is mi lehetünk azok, akik a karácsonyi partin gondoslodnak a frissen sült süteményről. Mikróban akár percek alatt elkészül, fagyival vagy  dzsemmel szervírozhatjuk! Arra figyeljünk. hogy a célra tűzálló üvegedénykét vásároljunk! A recept Richa Hingle vegán konyhájából származik.

 

Gyömbérsüti saját üvegében

 

1,5 evőkanál barna rizsliszt

1 evőkanál hajdinaliszt

2 teáskanál őrölt dió, mandula vagy kesudió

néhány csipet sütőpor

1 csipet szódabikarbóna

1/2 teáskanál szezámmag

2 evőkanál cukor vagy édesítő

néhány csipet őrölt gyömbér

néhán csipet fahéj

1 csipet őrölt szegfűszeg

1/2 teáskanál melasz

1 teáskanál szárított gyömbér

 

Az ajándék elkészítéséhez öntsük a melaszt az üvegedényke aljára, majd mérjük bele a száraz hozzávalókat, és végül a tetejére potyogtassuk el a szárított gyömbérdarabkákat.  Jól zárjuk le, és az ajándékkísérőre írjuk fel a további instrukciókat: "Adj hozzá a keverékhez 2 teáskanál kókusztejet,1 teáskanál olajat és pár csepp citromlevet! Jól keverd el, majd rakd be a mikróba 35-45 másodpercre vagy tedd előmelegített sütőbe kb. 20 percre!"

gin2.jpg

Így fest a keverék

gin3.jpg

Ez pedig a kész süti.