2 karcsúsító süti kávé mellé
Ha ezekből csúszik le egy-egy szelet, az még bőven belefér bármilyen fogyókúrába.
Lisztmentes, cukormentes brownie
3/4 bögre alacsony zsírtartalmú joghurt
1/4 bögre tetszőleges (akár növényi) tej
1/2 bögre kakaópor
1/2 bögre zabpehely
1/2 bögre tetszőleges édesítő (vagy ízlés szerint kevesebb)
1 tojás
1 tk sütőpor
1 csipet só
Ez a brownie olyan egyszerű, amilyen nagyszerű. Az első mozdulattól a kész sütiig szinte 20 perc sem telik el! A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A hozzávalókat egy nagyobb edényben habverővel alaposan keverjük össze, majd kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük be. 15 perc alatt készre sül a sütemény, belül még lehet ragacsos, ahogy egy igazi browniehoz illik.
Mogyi keksz
4 ek mogyoróvaj
10 ek mandulatej
8 ek kókuszliszt
1/2 tk sütőpor
1/4 tk só
édesítő ízlés szerint
180 fokra melegítsük elő a sütőnket. Egy nagy tálban keverjük össze a mogyoróvajat a tejjel, adjuk hozzá a kókuszlisztet, a sütőport, a sót és az édesítőt. (Nyugodtan kóstolgathatjuk a tésztát, hiszen nincsen benne semmi, ami nyersen ne lenne ehető!) Ha túl száraz, adjunk hozzá még kis tejet. A masszából formázzunk golyókat, a golyóból oválist, az oválist lapítsuk le villával, majd a lapos ovális kekszeket nyomjuk be két oldalt, hogy mogyoró alakjuk legyen. (A kókuszliszt miatt nagyon kellemetlen, szétmorzsálódós tésztánk lesz. Adhatunk hozzá még tejet, akkor viszont nagyon puha lesz. Ellensúlyozásként betehetjük a tésztát a hűtő aljába keményedni. De összességében az is érthető, ha valakinek nincs kedve a mogyoróformával vesződni, csak random kekszeket nyomkod a sütőpapírra. Az íz mindenkit kárpótolni fog.) Sütőpapírral bélelt sütőben 10 percig süssük a kekszeket. Ha mogyoróvajas krémmel megtöltjük, akkor a népszerű nutter butter sütemény homemade változatát kaptuk, de a kalóriákért már nem állunk jót... :P