Csodafegyver a megrögzött lustáknak

rebound3.jpg

Ha eddig semmi sem jött be, hogy sportos életmódra válts vagy hogy lefogyjál, akkor ezt az eszközt neked találták ki. Tényleg megváltoztatja az életedet, bátran elhiheted, hiszen már számos amerikai video blogger megmondta. Az a vicc, hogy most tényleg igazuk van.

Van egy réteg, akinek mindig van valami jó kifogása, hogy miért nem húzza fel a sportcipőt, miért nem lép ki a lakás ajtaján és szán fél órát rá, hogy elmenjen futni. Vagy éppen miért nem fekszik le a szivacsmatracra és kezd el buzgón felüléseket csinálni. Ami végülis bizonyos szempontból érthető: ki talál ebben bármi élvezeteset is? 

Na de mi van akkor, ha  fogyhatunk játszva, ugrándozva, a gravitációtól megszabadulva? 

A népszerű kardió edzésformát nagyon jól fel lehet dobni egy mini trambulinnal, ami sokkal élvezetesebbé teszi a mozgást, és az izületeinkről is leveszi a megterhelés nagy részét. 

rebound.jpg

Túlsúllyal természetesen óvatosan kell elkezdeni az edzést. Ha beszereztük a trambulinunkat, a legjobb 1-1 perc óvatos rugózással kezdeni a gyakorlást, először ne ugráljunk még! Az edzettebbek hosszabb időt is tölthetnek a sporteszközön, akár 3 vagy 5 percet is. Ezeket a kis bemelegítéseket egy nap tetszőlegesen ismételhetjük, ahányszor csak kedvünk van, így hamar össze fogunk szokni a trambulinnal. 

Az edzés hosszát naponta 1 perccel növelhetjük, és ha komoly fogyás a célunk az angolul "rebounding"-nak nevezett trambulinos kardió edzéssel, akkor célszerű eljutnunk a 20 perces időtartamig. El lehet képzelni, hogy mire ide eljutunk, az állóképességünk, az erőnlétünk és a közérzetünk jelentősen javulni fog.

Az alábbi videó bemutat néhány egyszerűbb gyakorlatot, amivel újonc trambulinozók elkezdhetik a gyakorlást.