Ezt a 4 VB nasit még ki kell próbálnod a héten!
A legizgalmasabb utolsó meccsekre a legfincsibb egészséges nassolnivalókat gyűjtöttük össze. Van itt minden: sörözés mellé reform chipszek és házi fagyi a fülledt hosszabbításokra.
Morzsás cukkini chips
1/4 bögre kenyérmorzsa
1/4 bögre reszelt parmezán sajt
1/4 tk. só
1/4 tk. fokhagymapor
1 csipet bors
2 kisebb cukkini vékony karikákra vágva
néhány kanál tej
A cukkinit vágjuk karikákra, terítsük szét egy tálcán, alaposan sózzuk meg, és hagyjuk fél óráig állni, hogy kiengedje a levét. Utána egy szűrőben alaposan öblítsük le, majd konyharuha vagy papírtörlő segítségével itassuk le róla a nedvességet. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A felkarikázot cukkinit tegyük egy nagyobb tálba, és forgassuk meg a tejben. Egy másik tálban keverjük össze a kenyérmorzsát, a sajtot és a fűszereket. A cukkini szeleteket hempergessük meg a morzsás keverékben, majd egy tepsire tegyünk sütőpapírt, fröcsköljük meg kissé olajjal (legjobb az olaj spray), végül helyezzük rá a cukkini karikákat, és körülbelül fél óráig süssük, illetve addig, míg a chips enyhén barnulni kezd.
TIPP: Készítsünk mellé görög joghurtból, reszelt fokhagymából és kaporból pikáns mártogatóst!
Almás energiagolyók
2 bögre zabpehely
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
2 evőkanál őrölt lenmag
1 nagy csipet só
1 evőkanál darált mogyoró
1 evőkanál dió
1/2 bögre mogyoróvaj
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál méz
egy marék szárított áfonya
1 bögre reszelt alma, kevés citromlével meglocsolva
Ismét egy sütés nélküli kedvenc, ami pár perc alatt elkészül! Külön-külön tálban keverjük össze a száraz és a folyékony hozzávalókat - mindent, az alma és az áfonya kivételével. A folyékony masszát öntsük bele a zabos keverékbe, majd ha jól összedolgoztuk, forgassuk bele az almát és az áfonyát is. A kezünkkel formázzunk apró golyókat, majd a kész sütit tegyük a hűtőbe. Hűtve 4 napig is eláll.
Mikrós édesburgonya chips
1 nagyobb édesburgonya, vékony darabokra szelve
1 tk. friss rozmaring
1/2 tk. só
pár csipet bors
kevés olaj
Ezért a receptért mindenki oda lesz, aki nem szereti bekapcsolni a sütőt! Egyetlen titka az, hogy az édesburgonyát igen vékony szeletekre kell vágni, ehhez megpróbálhatunk zöldséggyalulót is használni. Ha ezzel megvagyunk, egy mikrózható tálat fedjünk le mérete vágott sütőpapírral. A sütőpapírt enyhén olajozzuk meg olaj spray-vel, majd egy rétegben terítsünk rá burgonya szeleteket. Ezeket szórjuk meg a fűszerrel, majd 4 percet mikrózzuk. Ha a 4 perc után még nem elég ropogós, újabb fél percig süssük, és ezt addig ismételjük, míg meg nem felel az ízlésünknek a chips. Ha kész, vegyük ki, majd terítsünk a sütőpapírra újabb réteg burgonyát, amíg el nem fogy.
Csupa gyümölcsös házi eperfagyi
fejenként 1 banán, apróra vágva és lefagyasztva
banánonként fél bögrényi eper, szintén apróra vágva, lefagyasztva
1 ek. citromlé
kevés édesítő
Amilyen egyszerű, olyan finom és egészséges ez a fagyi recept! Néhány órára fagyasszuk le az apróra vágott banánt és az epret. Tálalás előtt vegyük ki a fagyasztóból, öntsük az aprítóba, ízesítsük kevés citromlével és a diétánknak megfelelő édesítővel. Kapcsoljuk be az aprítót és járassuk addig, amíg fagyi állagú keveréket nem kapunk. A legszebb akkor lesz, ha valódi fagyikanállal adagoljuk.