3 sztársüti húsvétra - ízletes és ketogén!
Ha alacsony szénhidrát-, magas zsírtartalmú diétát tartasz, ezek a sütik lesznek a kedvenceid idén húsvétkor!
Alacsony szénhidráttartalmú karamell machiatto cheescake
Hozzávalók
A cheescake-hez:
225 g sovány krémsajt
2 ek vaj
3 tojás
1 csésze eszpresszó
1 ek cukormentes karamell szirup
5ek édesítőszer
A krémhez:
3 ek vaj
3 ek cukormentes karamell szirup
2 ek édesítőszer
225 g sovány krémsajt
A cheescake hozzávalóit jól összekeverjük (ideális ehhez pl. egy aprítógép), és kivajazott (szilikon) muffin formába töltjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután pedig 3 órára a fagyasztóba, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A krém hozzávalóit addig keverjük (akár robotgéppel), míg teljesen homogén nem lesz. Közvetlenül tálalás előtt halmozzuk a cheescake-re, vagy kanállal adagoljuk, vagy habzsákkal nyomjuk - ekkor dekoratívabb lesz. (Addig ezt is a hűtőben tartjuk.) Ha van otthon szemes kávénk, egy szem dukál minden süti tetejére!
3 összetevős mogyoróvajas kocka
Hozzávalók
A kockához:
1 bögre cukormentes mogyoróvaj
1 bögre kókuszvaj
1/4 bögre vaníliás mandulatej
Az ízesítéshez ízlés szerint só illetve édesítőszer
A mázhoz:
1/4 bögre kakaópor
2 ek olvasztott kókuszvaj
2 ek édesítőszer
A mikróban olvasszuk meg a mogyoróvajat és a kókuszvajat, majd keverjük össze, majd öntsük bele a mandulatejet is. Ha nem vagyunk elégedettek a keverék ízvilágával, adjunk hozzá pár csipet sót és egy kevés édesítőszert. Végül öntsük egy sütőpapírral kibélelt alacsonyfalú edénybe (akár műanyagdoboz is lehet) és fagyasszuk le legalább 2 órára.
Csak kevéssel tálalás előtt vegyük ki. Óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, és éles késsel vágjuk kockára. Ekkor keverjük össze a máz hozzávalóit, és spricceljük le vele az édesség tetejét. Vigyázat, ez a nasi extrém laktató!
Narancsos trüffel torta
Hozzávalók
200 g fekete csokoládé (legalább 85 százalékos)
100 g vaj
100 ml tejszín
1 narancs héja és leve
4 tojás
4 ek édesítőszer
Vajazzunk ki egy kisebb tortaformát. A csokoládét törjük össze és olvasszuk meg (akár vízfürdő felett, akár mikróban, gyakran kivéve és megkeverve). Adjuk hozzá a tejszínt és az édesítőszert is valamint a narancs kinyomott levét és lereszelt héját.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját jól keverjük el az olvasztott csokiban, a fehérjét verjük kemény habbá. A habot óvatosan forgassuk bele a csokiba.
A csokis masszát öntsük a tortaformába, és 160 fokon 45 percig süssük. Ha nagyjából megszilárdult, de a közepe még remeg, az tökéletes. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára fagyasszuk le.