3 sztársüti húsvétra - ízletes és ketogén!

keto.jpg

Ha alacsony szénhidrát-, magas zsírtartalmú diétát tartasz, ezek a sütik lesznek a kedvenceid idén húsvétkor!

Alacsony szénhidráttartalmú karamell machiatto cheescake

keto1.jpg

Hozzávalók

 

A cheescake-hez:

225 g sovány krémsajt

2 ek vaj

3 tojás

1 csésze eszpresszó

1 ek cukormentes karamell szirup

5ek édesítőszer

 

A krémhez:

3 ek vaj

3 ek cukormentes karamell szirup

2 ek édesítőszer

225 g sovány krémsajt

 

A cheescake hozzávalóit jól összekeverjük (ideális ehhez pl. egy aprítógép), és kivajazott (szilikon) muffin formába töltjük. 180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, ezután pedig 3 órára a fagyasztóba, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A krém hozzávalóit addig keverjük (akár robotgéppel), míg teljesen homogén nem lesz. Közvetlenül tálalás előtt halmozzuk a cheescake-re, vagy kanállal adagoljuk, vagy habzsákkal nyomjuk - ekkor dekoratívabb lesz. (Addig ezt is a hűtőben tartjuk.) Ha van otthon szemes kávénk, egy szem dukál minden süti tetejére!

 

 3 összetevős mogyoróvajas kocka

 

keto2.jpg

 

Hozzávalók

 

A kockához:

1 bögre cukormentes mogyoróvaj

1 bögre kókuszvaj

1/4 bögre vaníliás mandulatej

Az ízesítéshez ízlés szerint só illetve édesítőszer

 

A mázhoz:

1/4 bögre kakaópor

2 ek olvasztott kókuszvaj

2 ek édesítőszer

 

A mikróban olvasszuk meg a mogyoróvajat és a kókuszvajat, majd keverjük össze, majd öntsük bele a mandulatejet is. Ha nem vagyunk elégedettek a keverék ízvilágával, adjunk hozzá pár csipet sót és egy kevés édesítőszert. Végül öntsük egy sütőpapírral kibélelt alacsonyfalú edénybe (akár műanyagdoboz is lehet) és fagyasszuk le legalább 2 órára. 

Csak kevéssel tálalás előtt vegyük ki. Óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, és éles késsel vágjuk kockára. Ekkor keverjük össze a máz hozzávalóit, és spricceljük le vele az édesség tetejét. Vigyázat, ez a nasi extrém laktató!

 

Narancsos trüffel torta

 

keto3.jpg

 

Hozzávalók

200 g fekete csokoládé (legalább 85 százalékos)

100 g vaj

100 ml tejszín

1 narancs héja és leve

4 tojás

4 ek édesítőszer

 

Vajazzunk ki egy kisebb tortaformát. A csokoládét törjük össze és olvasszuk meg (akár vízfürdő felett, akár mikróban, gyakran kivéve és megkeverve). Adjuk hozzá a tejszínt és az édesítőszert is valamint a narancs kinyomott levét és lereszelt héját.

A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját jól keverjük el az olvasztott csokiban, a fehérjét verjük kemény habbá. A habot óvatosan forgassuk bele a csokiba.

A csokis masszát öntsük a tortaformába, és 160 fokon 45 percig süssük. Ha nagyjából megszilárdult, de a közepe még remeg, az tökéletes. Hagyjuk kihűlni, majd legalább 4 órára fagyasszuk le.