A cukor nélkül is édes karácsonyi torta receptje
Csak gyümölcsöknek köszönheti ez a gyönyörű, gluténmentes ünnepi karácsonyi torta az édes ízét. Sem cukrot, sem más édesítőt nem tartalmaz. Érdemes kipróbálni!
A karácsonyi fotók sztárja lehet ez a természetességében gyönyörű sütemény, ami sem lisztet, sem cukrot nem tartalmaz.
Hozzávalók:
600 g vegyes szárított gyümölcs (mazsola, barack, áfonya...)
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál vaníiliakivonat
1 teáskanál szerecsendió
1 narancs héja és leve
3 evőkanál olivaolaj
3 tojás
200 g darált mandula
50 g darált dió
Melegítsük be a sütőt, és béleljünk ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral. Keverjük össze a tojásokat az olajjal majd a fűszerekkel, végül pedig az aszalt gyümölcsökkel és a darált magvakkal. A masszát töltsük bele a a tortaformába, és közepes fokozaton süssük 1,5 óráig. Ellenőrizzük egy tűvel vagy pálcikával, hogy megfelelően átsült-e. (Ha a tűt tisztán tudjuk kihúzni a tortából, nem ragad rá tészta, akkor megsült.) Hogy igazán szép legyen, a tetejét díszítsük mandulaforgáccsal. A tortát akár lekvárral is megtölthetjük, ízlés szerint be is vonhatjuk, de magában is nagyon finom. Lezárt dobozban, hűtőben tárolva nagyon sokáig, akár hetekig eláll.