A cukor nélkül is édes karácsonyi torta receptje

mandulas.jpg

Csak gyümölcsöknek köszönheti ez a gyönyörű, gluténmentes ünnepi karácsonyi torta az édes ízét. Sem cukrot, sem más édesítőt nem tartalmaz. Érdemes kipróbálni!

A karácsonyi fotók sztárja lehet ez a természetességében gyönyörű sütemény, ami sem lisztet, sem cukrot nem tartalmaz.

Hozzávalók:

600 g vegyes szárított gyümölcs (mazsola, barack, áfonya...)

1 teáskanál fahéj

1 teáskanál vaníiliakivonat

1 teáskanál szerecsendió

1 narancs héja és leve

3 evőkanál olivaolaj

3 tojás

200 g darált mandula

50 g darált dió

mandulas2.png

Melegítsük be a sütőt, és béleljünk ki egy 20 cm-es tortaformát sütőpapírral. Keverjük össze a tojásokat az olajjal majd a fűszerekkel, végül pedig az aszalt gyümölcsökkel és a darált magvakkal. A masszát töltsük bele a a tortaformába, és közepes fokozaton süssük 1,5 óráig. Ellenőrizzük egy tűvel vagy pálcikával, hogy megfelelően átsült-e. (Ha a tűt tisztán tudjuk kihúzni a tortából, nem ragad rá tészta, akkor megsült.) Hogy igazán szép legyen, a tetejét díszítsük mandulaforgáccsal. A tortát akár lekvárral is megtölthetjük, ízlés szerint be is vonhatjuk, de magában is nagyon finom. Lezárt dobozban, hűtőben tárolva nagyon sokáig, akár hetekig eláll. 

mandulas3.jpg