Nem a kávé az alacsony vérnyomás gyógyszere!

lowbp.jpg

Bármennyire is szeretjük. De a valódi gyógyszer még ennél is egyszerűbb és egészségesebb!

Erőtlenség, fáradtság, enyhe szédelgés. Akármibe is fogok, nem bírok felpörögni, a hatékonyságom a nullához közelít. De nem is érdekel az egész, legszívesebben bedőlnék egy ágyba és aludnék egy nagyot. - Nos, mindezt nem feltétlenül azért érzed így, mert született lusta vagy. Lehet, hogy az alacsony vérnyomással van problémád!

lowbp-cold-hands-feet.jpg

A hideg végtagok szintén az alacsony vérnyomás jelei lehetnek.

 

Bár a kávé valóban emeli a vérnyomást, a legtöbb alacsony vérnyomású ember tapasztalata az, hogy simán tudna szundítani egy jót akár rögtön egy eszpresszó felhajtása után.

Az egészséges keringés visszanyerésének a kulcsa először is a megfelelő folyadékbevitel! Igyák sok-sok VIZET a nap folyamán. (Nem teát, nem kávét, nem gyümölcslevet. Vizet.)

A második lépés, hogy sürgősen kezdj el tornázni! Az erőnlétednek megfelelő gyakorlatokkal kezdd, és egyre növeld az intenzitást! A reggeli torna a te számodra egyszerűen létkérdés. Ha sikerült kitámolyogni az ágyból, rögtön kezdd el bemelegíteni a tagjaidat. Meglátod, pár nap alatt teljesen megváltozik a közérzeted!

lowbloodpressure-exercises.jpg

Kerüld a bőséges étkezéseket! Nyilván már eddig is észrevetted, hogy ezek után ellenállhatatlan vágy tör rád, hogy elaludjál. Inkább többször egyél keveset, és ha egyéb mutatóidnak ez nem mond ellent, nyugodtan sózzál. Valószínűleg növelned kell a nátrium bevitelt.

TIPP: A legtöbb egészségportálon olvasható ez az egyszerű kis tipp: ha ülő helyzetben tör rád az alacsony vérnyomás, gyorsan enyhítheted a tüneteket, ha keresztbe teszed a lábad.

A mazsolát, datolyát, mandulatejet, a majorannát, a céklalevet, a citromlevet, a répalevet és a gyömbért mind úgy tartják számon, mint az alacsony vérnyomás természetes ellenszerét. Ha a diétád megengedi, iktasd be ezeket az étrendedbe!

lowbloodpressure-home-remedies.jpg