Ilyen egy egészséges őszi ebéd

autunno-638x425.jpg

A fogyókúrát nem most kell elkezdeni. Novemberben a legfőbb szempont az étkezésben, hogy elegendő energiához jussunk az év végi hajrához, a lehető legjobban felturbózzuk az immunrendszerünket, hogy talpon maradjunk a gonosz vírusokkal szemben, és eléggé jóllakjunk, hogy a hosszú, sötét esték ne torkolljanak végtelen édesség nassolásba. De hogy teljesen érthetőek legyünk, példákkal mutatjuk meg, milyen egy egészséges őszi ebéd.

Tadammm, itt egy teljes heti meni az ősz legegészségesebb finomságaiból!

 

Náthaűző ázsiai húsleves + Almás fánk

paint_1.jpg

A csirkehús gondoskodik a fehérjebevitelről, a gyömbér, a fokhagyma és a chili pedig szuperfegyver az őszi betegségek ellen. A jó hangulatot  az ebédhez a puha, természetesen édes almás fánk biztosítja.

Afrikai paprikáskrumpli

sweetpot.jpg

Ennek a húsmentes, ám annál ízletesebb és tartalmasabb ételnek a fő alapanyaga a fontos tápanyagokban gazdag édesburgonya. A benne levő paprika és paradicsom további értékes vitaminokról gondoskodik (legjobb, ha ezeket csak a vége felé tesszük bele, és meg se főzzük nagyon), a betegségek elleni védelemért pedig a vöröshagyma, a fokhagyma és a gyömbér felel.

Diétás chilis bab + csupacsoki fitt muffin

paint_2.jpg

A chilis bab igazi őszi kedvenc. A chili fertőtleníti a torkot, és további hozzáadott zöldségekkel növelhetjük az étel vitamintartalmát is. Ha valóban diétásan készítettük el, akkor utána még simán belefér 1 db fitt muffin, elvégre ahogy rövidülnek a napok, a csokoládé és a kakaó egyre jobban kell, hogy vidámabb színekben lássuk a világot...

Édesburgonyás lencsefőzelék + rozskenyér

foz1.jpg

A lencse méltatlanul elhanyagolt alapanyagunk, amely nem csak tartalmas, és finom, de termesztése, tárolása, szállítása kiemelten környezetbarát sok más táplálékkal szemben. Aki a bolygónak és magának is jót akar, az hetente tegyen az asztalra lencsét, igen változatos módokon lehet elkészíteni! Ezek közül pedig az egyik legjobb az itt olvasható recept, ami az egészséges szuperfűszerrel, a kurkumával, és a méltán népszerű édesburgonyával van megbolondítva. Rozskenyérrel nyugodtan mártogathatjuk, hiszen a legújabb kutatások szerint ez a legegészségesebb és legdiétásabb az összes kenyérféle közül.

Náthaűző paradicsomleves + szilvás tésztasaláta

paint_3.jpgA forró paradicsomlevesnek szinte már a párája is gyógyhatású. A szilvát pedig vétek lenne a heti menüből, annyira finom, és olyan sok hasznos vitamint tartalmaz.