Így sajtold ki a legtöbb endorfint a sportolásból!

endorphine.jpg

A fejünkkel tudjuk, hogy jól tesszük, ha sportolunk. A pozitív érzelmek azonban csak akkor fognak elszabadulni, ha megfelelő mennyiségű endorfin is termelődik mozgás közben. És ez lesz az, ami legközelebb is erőt ad a mozgáshoz, sokkal inkább, mint a kötelességtudat.

1. Friss kutatások igazolták, hogy az intenzívebb sporttevékenység alatt intenzívebb a szervezet endorfin termelése is. Legalább fél óra, intenzív sporttevékenységet válassz! (Hetente legalább két alkalommal.) 

hiit2.png

2. Legyél motivált! Olyan sportba vágj bele, ami érdekel, és élvezetes a számodra! Ha nincs ötleted, mert eddig még egyik sportágat sem szeretted meg, érdemes lehet kipróbálnod egy táncos foglalkozást vagy a garantáltan élvezetes trambulinos aerobicot, esetleg edzőteremben az ellipszistrénert.

3. Ha lehetőséged van, mindenképp szakíts időt a másokkal való közös sportra, úgymint baráti foci vagy kosár, esetleg korcsolyázás, jéghokizás. Ezzel az elmagányosodás és a depresszió ellen is hatékonyan felléphetsz!

4. Figyelj oda, hogy mit eszel edzés előtt, edzés után, illetve hogy megfelelő mennyiségű folyadékot is fogyassz! Így elkerülheted az esetleges rosszulléteket, amelyek eléggé megnehezítenék, hogy emelkedett hangulatba kerülj...

snackcs.jpg

5. Ne feledkezz meg a zenéről! Bármilyen döcögősen is indul az edzés, a megfelelő zenei aláfestéssel egykettőre kikapcsolódássá válik!