Fogyni akarsz? Ezeket az applikációkat kombináld!

appc.jpg

Könnyű elveszni a fogyókúrás applikációk végtelennek tűnő világában. Ezért mi teszteltük őket. Itt láthatóak a leghasznosabbak.

Ha okostelefonnal szeretnéd hatékonyabbá tenni a fogyókúrádat, a legfontosabb, hogy a bevitt tápanyagok mennyiségét tudd előre tervezni illetve követni, és a mindennapos mozgást ehhez tudd igazítani. Így hát minden ilyen applikáció legalapvetőbb funkciója a fogyási tervednek megfelelő napi kalóriaszükséglet pontos meghatározása az életmódoddal összhangban.

1. Google Fit

 

app1.png

A WHO közreműködésével kidolgozott Google Fit egy kiváló alap mindenkinek, aki egészségesebb életmódra váltana. (Még ha nem is fogyás a fő cél.) A Google Fit segítségével számon tarthatjuk, mennyit mozogtunk a nap folyamán (ebben lépésszámláló program is segít), és arra is emlékeztet, hogy mennyit kellett volna. Ami még izgalmasabbá teszi a használatát, hogy intenzív mozgás esetén még "szív pontokat" is gyűjthetünk, mint egy játékban. (Szív pontjaink azt jelzik, mennyire vagyunk védettek a szívroham kockázatával szemben.)

2. Yazio

 

app2.png

A Yazio egy vonalkód beolvasó segítségével egy pillanat alatt megmondja, hány kalóriát tartalmaz a keksz, amit éppen be akarsz kapni. Saját recepteket is összeállíthatunk az alapanyagokból, aminek automatikusan kiszámolja a kalóriatartalmát. A Google Fit-tel párosítható, így nem csak az elfogyasztott kalóriákat jegyzi meg, hanem a napi mozgás folyamán elégetett kalóriákat ki is vonja. Emellett számolja a fehérje, szénhidrát és zsír arányát is, megadott arányokhoz receptjavaslatokat is feldob. A fizetős verzióban virtuális coach ad javaslatokat étrendünk átalakításához. A megfelelő vízfogyasztás elérésében vízfogyasztás számlálóval segít. Az alkalmazás ingyenes, és offline üzemmódban is használható. Aki magyar nyelven szeretné naplózni az étrendjét, annak mindenképpen a Yazio a jó választás.

3. Myfitnesspal

 

app3.jpg

A Myfitnesspal szintén szinkronizálható a Google Fit-tel, és számos más fitness alkalmazással és okoseszközzel is (pulzusmérő, okoscipő, okosmérleg stb), tehát igazán akkor hasznos, ha már használunk valami ilyesmit. Ez az alkalmazás szintén vonalkód alapján mutatja ki a bevitt kalóriákat. Hatalmas adatbázissal rendelkezik, melyben a magyarországi boltokban kapható termékek is szerepelnek, részletes tápanyag-tartalommal. Az adatbázisba saját ételeket is betáplálhatunk. Az alkalmazás használata regisztrációhoz kötött, de ingyenes. 

4. Lifesum

 

app4.jpg

Ha valaki a látványra gyúr, annak jól jöhet ha a Lifesum is fent van a telefonján. Ezzel az alkalmazással a derék körméretet is naplózhatjuk, fizetős verzióban pedig minden mást is (mellkas, kar, testzsírszázalék stb.) Nem csak a vízfogyasztást követhetjük nyomon, hanem a gyümölcsök-, zöldségek-, halételek arányát is a táplálkozásunkban, és elérendő célokat is kitűzhetünk ezen a területen. A Google Fit mellett más fitness-alkalmazásokkal és Withings okosmérlegekkel is párosítható. Az alkalmazás nem csak követi, ki is értékeli étkezési és sportolási szokásainkat a Life Score index segítségével. A Pro verzióban különféle speciális diétákat (vegán, ketogén stb.) ill. egyéni étrend-terveket is beállíthatunk magunknak.