Igényes fürdőzőknek: egészséges és finom strandkaják

beach.jpg

Ha ezeket viszed magaddal, nem kell egész nap nyálcsorgatva nézned a lángost, palacsintát, hotdogot, jégkrémet majszolókat. 

Senki nem szeretne pont a strandon fölös kilókat felszedni, ha már annyit készültünk a "bikiniszezonra". (Vagy nem...? ;) ) Arról nem is beszélve, hogy nehéz ételekkel telepakolva nem a legbölcsebb gondolat a habok közé vetődni, a strandoknál az árakat pedig mindenki jól ismeri. Persze a hagyományos vízparti nasiknak megvan a maguk retró bája, de azért mégsem akarunk aranyáron konyhai hulladékot vásárolni. A legjobb, ha magunk gondoskodunk az élelmezésünkről.

Előző este tegyük a jégakkukat a mélyhűtőbe, és keresgéljük össze a műanyagdobozkákat, valamint egy alkalmas táskát. (Legjobb a hűtőtáska.) 

Tízórainak, uzsinak

 

bar4.jpg

 

Alma, banán + mogyoróvaj

Ha a víz kiveszi belőled az energiát, ettől majd visszatér beléd! A gyümölcsöket vidd magaddal egészben, így a legegyszerűbb és leghigiénikusabb. Az almát nyilván megmosva. A mogyoróvajból egy jól zárható üvegbe annyit teszünk, amennyit nem szégyellünk felfalni. Valamint szükségünk lesz még egy kiskésre az almavágáshoz. (Ezt megtehetnénk otthon is, de akkor idő előtt megbarnul.)

Zöldség + hummusz

Ezt haladóknak ajánljuk. Akinek van már egy kis rutinja a zöldségmártogatásban, az ismeri a saját ízlését, hogy melyik zöldséget bírja megenni nyersen. Megpucolt, csíkokra vágott répával, zellerrel, uborkával nem lehet nagyon mellélőni.

Gyümölcssaláta

Előző nap vásároljunk be finom idénygyümölcsökből, és éjszaka hagyjuk őket szépen összeérni a hűtőben. A gyümilsalira természetesen nem kell cukor!

Dinnye

Ezzel fogunk csak igazán a körülöttünk heverők irigységének kereszttüzébe kerülni. A dinnyeszeletünket kockázzuk fel, magozzuk ki előző este, és bedobozolva tegyük a  mélyhűtőbe! Néhány óra alatt kienged, de kellemesen hűsítő marad. Persze ropogtathatjuk jegesen is, ha bírják a fogaink. 

Szárazsüti

Ennek az az előnye, hogy út közben nem sérül, a hőre nem érzékeny, és bármikor bekaphatunk belőle egyet. Természetesen rengeteg ötletünk van rá: kekszek, nut barok valamint a csupacsoki fitt muffin

Ebédnek

 

salad6.jpg

 

Szendvics

Teljes kiőrlésű kenyérből, sovány csirkehúsból (vagy halból) és friss zöldségekből. A nehéz, majonézes önteteket több okból is kerüljük!

Saláta

A saláta a legjobb ötlet egy strandolós ebédhez. Finom hidegen, egyszerűen fogyasztható, és mindent beletehetünk, amit csak akarunk! Mehet bele sülthús (akár maradék is), tészta, gabonafélék, és sok-sok finom, friss zöldség, de akár gyümölcsök is. Ha nincs ötleted, 7 izgalmas salátareceptet is ajánlunk neked

Címkék: nyár életmód