Izmos karok a semmiből - nem kell kondibérlet sem!

toning.jpg

Szeretnél te is formás, izmos karokat? Ezzel a néhány egyszerű gyakorlattal anélkül szert tehetsz rájuk, hogy kitennéd a lábadat otthonról! Sőt, még csak sporteszközre sem lesz szükséged!

A karunk egy olyan részünk, amelyről nagyon könnyű megmondani, hogy sportolunk-e vagy sem. Karizmaink az év nagy részében szem előtt vannak, arról nem is beszélve, hogy a mindennapi teendőinket is mennyivel könnyebbé és élvezetőbbé teszi, ha karban tartjuk őket. Ha a Healthline magazin összeállításában szereplő alábbi 7 gyakorlatot beépítjük a napi rutinba, nem fog többé kikészíteni minket egy egyszerű, gyalogos nagybevásárlás!

1. Karkörzés

 

Bemelegítésnek is kiváló! Tizenötször az egyik irányba, majd tizenötször a másik irányba - és az egészet még háromszor ismételjük, ha bírjuk!

 

2. Kinyomás

 

Ehhez a gyakorlathoz mindössze egy erős székre lesz szükség. Tizenkétszer nyomjuk ki magunkat a képen látható módon, és háromszor ismételjük a gyakorlatot!

 

3. Súlyemelés

 

Nyolcszor emeljük a súlyokat a képen látható módon, és háromszor ismételjük.

 

4. Plank séta

 

Vegyük fel a plank testhelyzetet, és kezdjünk kezünkkel és lábunkkal kis lépéseket tenni! 2-3 lépést az egyik, majd a másik irányba. A gyakorlatot először 1 percig végezzük, majd ha már jobban belejöttünk, fél perccel megtoldhatjuk az időtartamát.

 

5. Kickbox

 

15 erőteljes ütés az egyik, majd a másik karral. A gyakorlatot négyszer ismételjük. Közben arra gondolunk, akire csak akarunk!

 

6. Kinyomás és átfordulás

 

Tízszer végezzük a képen látható mozdulatsort, és háromszor ismételjük az egészet.

 

7. Superman

 

A képen látható módon 10 kar- és lábemelést végzünk, amit háromszor ismátlünk.