Rázd gatyába az anyagcserédet!

meta_c.jpg

Az emésztés lelassul, az energiaszint leapad, puffadás, belassulás, teltségérzet jelentkezhet ha rossz az anyagcsere. A háttérben általában életmódbeli problémák állnak, és már néhány nap alatt radikális javulást érhetünk el, ha tartjuk magunkat ezekhez az alapelvekhez!

Ha okosan építjük fel a mindennapjainkat, újra pörögni fog az anyacserénk, amitől energikusabbak, fiatalosabbak, karcsúbbak leszünk, nem utolsó sorban pedig a közérzetünk és a teljesítőkpességünk is javulni fog! Nézzük hogy reggeltől estig mit kell tennünk ezért!

1. 8 óra alvás

 

Minden ébredést előzzön meg legalább 8 óra minőségi alvás, méghozzá úgy, hogy még 0:00 előtt hunyjuk be a szemünket!

Tipp: Mielőtt reggel bármit ennél vagy innál, próbáld ki a reggeli csodatevő mézes italt, amiről ITT írtunk!

2. Kis reggeli koffein

 

A reggeli kávézás szokása nem véletlenük alakult ki. Kutatásokkal igazolták, hogy 100 mg koffein kiválóan serkenti az anyagcserét. Aki a kávét nem szereti, ihat egy bögre zöld teát!

meta2.jpg

3. Reggeli, joghurttal

 

Nem praktikus ezzel kezdeni a napot, de egy kis bemelegítő otthoni tesz-vesz után (például el lehet mosogatni a vacsoráról maradt edényeket) mindenképpen fogyasszunk reggelit! Ha sietünk, a legjobb megoldás az instant házi zabkása, amiről ITT írtunk bővebben. A reggeli mellé együnk meg egy élő joghurt kultúrás görög joghurtot is, hogy gondoskodjunk az emésztést elősegítő, jotékony bélbaktériumokról!

4. Sok víz

 

Miután megvolt a reggeli kávé, a nap további részében a legjobb, amit fogyaszthatunk, a víz. Ebből viszont minél többet.

meta.jpg

5. Heti 3 edzés

 

Hetente legalább 3 kardio vagy erősítő jellegű edzést iktass be, az anyagcserére ugyanis ezek vannak a legjobb hatással.

6. Minél több mozgás

 

Próbálj úgy változtatni a hétköznapi teendőiden, hogy minél több mozgás beleférjen! Autó vagy busz helyett gyalogolj, lift helyett lépcsőzz vagy az esti film helyett sétálj egyet valakivel! Ez az életmódváltó program LEGFONTOSABB része, ne hanyagold el!

7. Protein

 

Minden étkezésed legyen proteinokban gazdag, azaz tartalmazzon húst, tojást, tejterméket vagy hüvelyeseket! Ezeknek az emésztése ugyanis jobban megdolgoztatja a szervezetet, mint az egyszerű szénhidrátoké. 

meta3.jpg

Tipp: Némelyik étkezésbe csempészd be a chili paprikát, ami nem csak pikáns ízt ad, de az anyagcserét is serkenti!