A spájzodon múlik, le tudsz-e fogyni

sp_c.jpg

Dietetikusok szerint az egészséges szemléletű spájz és hűtőszekrény az eredményes fogyókúra egyik legfontosabb feltétele. Szerencsére azt is megmondták, hogyan csináld!

Persze ahogy már korábban írtuk, az is megoldás lehet, ha a spájzt/konyhát egyszerűen kulcsra zárod... De komolyra fordítva a szót: ha okosan rendezed be az éléskamrát, garantáltan könnyebb lesz egészségesen táplálkozni!

sp5.png

A spájz - minden finomság forrása.

1. SOS menü

Éjjel fáradtan és farkaséhesen esünk haza, vasárnap délután érkezünk meg a nyaralásból, és már fél napja nem ettünk semmit - tipikusan olyan helyzetek, amikor az ember bármit felfalna, ha lenne. Ilyenkor figyel be a pizzarendelés, a lakásban fellelhető nasikra vetődés, vagy egy gyors kiruccanás a mekibe, ami hála az égnek, még nyitva van... Ha szeretnéd megúszni ezeket az extra kalóriákat, nagyon fontos, hogy mindig legyen az éléstárban valami egészséges, gyorsan összedobható étel, amin még csak gondolkodni sem kell. Előre döntsd el, mit főzöl ilyenkor, és figyelj rá, hogy mindig legyen otthon a szükséges hozzávalókból: egy csomag barna rizs, néhány konzervbab, pár szál répa, mirelit zöldség a fagyasztóban.

sp2.jpg

Lássuk, miből élünk?

2. Csinos tárolók

Egészséges kedvenceidet, mint például a bulgur, barna rizs, száraz hüvelyesek, tartsd átlátszó, tiszta, esztétikus tárolókban. Lehet az egy régi, neked tetsző befőttes vagy kapcsos üveg is. A lényeg az, hogy ha rá nézel, kedvet kapjál levenni a polcról, és beinduljon a fantáziád, mi minden jót is lehetne főzni belőle! Meglátod, sokkal gyakrabban nyúlsz így a csicseri borsóhoz vagy a kuszkuszhoz, mintha eldugva heverne egy gyűrött zacskóban a spájz mélyén!

sp4.jpg

3. Fekete csoki

Cseréld le a tejcsokis édességeket magas kakaótartalmú (és cukorban szegény) fekete csokira, és ezzel töltsd meg a spájz édességes részét! Legalább valami egészségeset eszel, ha rád tör a csokiéhség.

4. Tárazz be magvakból

Tarts otthon mogyorót, mandulát, kesudiót, hogy ha rágcsálhatnékod van, ezek után nyúlj, ne a chipszekért vagy kekszekért! Sokkal jobban (és hamarabb)  feltöltenek energiával, ráadásul ízletesek is! Ha ez így magában nem elég vonzó a számodra, próbáld ki nut bar receptjeinket

sp1.jpg

Magok, hüvelyesek - egészséges protein források

5. Fagyassz!

Idényben minden egészséges, friss gyümölcsből, zöldségből fagyaszd le a fölösleget! Kis adagokban fagyassz, hogy egyből fel is lehessen használni egy ebéd utáni házi fagyihoz, vagy más finomsághoz. Így például nem kell lebattyognod a fagyishoz egy cukros, zsíros kalóriabombáért, hanem csak gyümölcsökből álló, szuperegészséges és finom jégkrémet nyalogathatsz otthon is!

sp3.jpg

Hasznosak a kis zippzáras fagyasztós tasakok

6. Egy kis csalás

Használd fordítva a szupermarketek trükkjét: a spájz polcon, hűtőben mindig legyen szem előtt a zöldség, gyümölcs, natúr joghurt. Véletlenül se tedd a hűtő aljában lévő tárolóba! Az legyen az első, amit meglátsz, amikor kinyitod az ajtót. (Ki tudja, talán eszedbe sem jut, hogy mélyebbre dugva van még egy kis csokipuding is... :D ) Nutella, mars a hátsó sorba!!!