A 7 legviccesebb tanács fogyáshoz, némelyik ráadásul még működik is!

fun4.jpg

Persze, kevesebbet kell enni, és többet mozogni. De időnkét olyan tippeket is kap a fogyni vágyó, amelyektől a szemöldöke jócskán az égbe szalad. A legviccesebbekből gyűjtögettünk.

1. Ha éhes vagy, inkább szagolgass!

Például egy almát, vagy egy banánt - mondják a szakértők. (Az más kérdés, hogy az almát akár meg is ehetnénk, valószínű hogy nem ebből szednénk fel a kritikus plusz kalóriát.) 3000 önkéntesen végzett kísérlet igazolta, hogy akik valami aromadús, illatos élelmiszert szagoltak, kevésbé voltak éhesek utána, és kevesebbet is ettek. A feltételezések szerint azért, mert jól "becsapták" az agyukat, amivel így elhitették, hogy már meg is ették azt, amit szagolgattak. De lehet, hogy ezt nem pacalpörkölttel kell kipróbálni, még beleszédül a fogyókúrázó.

fun3.jpg

2. Evés közben nézz kék színt!

Elvileg elveszi az étvágyat. A kék irányzat hívei arra hivatkoznak, hogy nem lehet véletlen, hogy szinte egyáltalán nem léteznek kékre festett gyorséttermek.

3. Egyél tükör előtt!

Ez is elveheti az étvágyat, csak jól kell csinálni... :D A hatást fokozhatod bizonyára, ha kékbe öltözöl... :D :D Mindenesetre egy kutatás szerint a tükör előtt étkezők átlagosan egyharmadával kevesebbet ették szokások fejadagjuknak. Szóval érdemes lehet kipróbálni.

fun1.png

4. Egyél zöld tányérról!

Erről már korábban írtunk, ITT. Az biztos, hogy a kékhez nem megy. :)

5. Minden falat után tedd le az evőeszközt!

Nem azért, mert kalóriát égetsz, mikor újra felveszed! :D Aki elég lassan eszik, közben mondjuk beszélgetéssel is lekötve magát, annak az agya egy idő után azt fogja kommunikálni a gyomra felé, hogy már jól lakott. Ehhez körülbelül 20 percre van szükség.

fun2.jpg

6. Minden héten moss le valamit, amit egyébként nem szoktál!

Ez lehet a kocsi, de pucolhatod a zuhanytálcát is, vagy szórakozásként lemoshatsz néhány ablakot. Olyasmit, ami rendesen nem a heti rutin része, csak nagyon ritkán kerülne sor rá. Egy félórás intenzív pucolással kb. 120 kalóriát égethetsz el, és ha minden héten következetesen csinálod, egykettőre meglátszik a hatása! (Ha máshol nem, hát a lakásban - és már jól jártál...! ) Arról, hogy miként fogyaszt a házimunka, már mi is írtunk, ITT

7. Zárd be a konyhát 12 órára!

Ezzel már nehéz vitatkozni. Vacsora után mosd el az edényeket, kapcsold le a villanyt, és zárd be a konyhát reggelig! Csak egyetlen kérdés marad: mit csinálsz a kulccsal?