Nagy téli fogyókúra kisokos - így fogyhatsz télen is

lw1.jpg

Nem törvényszerű, hogy a téli szünet alatt plusz zsírrétegekkel párnázzuk ki magunkat. Ha egy kis odafigyeléssel szervezzük a napjainkat, nem kell majd a következő évet elnehezülve és ellustulva kezdenünk. Életmentő jó tanácsok, és néhány meglepő trükk következik, amelyek megmentenek a bejgli pluszkilóktól!

1. Menj a hidegbe! 

Talán ez az, amit a legszívesebben elkerülnél ilyenkor, pedig egy kis zimankó nagyon is jót tehet veled! Ugyanis anélkül, hogy bármilyen különleges aktivitást kifejtenél a mínuszokban, a testedben levő sárga zsírszövet - ami  sok egészségügyi problémáért felelős - úgy kezd viselkedni, mint a barátságosabb barna zsírszövet, azaz kalóriát égetve hőt termel. Közben pedig apad.

lw3.jpg

2. Sétálj a hóban!

A frissen hullott, ropogós hóba gázolni nem csak remek móka, hanem kiváló zsírégetés is! Minél nagyobb a hó, annál komolyabb munkát kell végeznie a testünknek, és annál több zsírt égetünk el csatangolás közben! Egy 2007-es tanulmány kimutatta, hogy minél egyenetlenebb a felszín, amin járunk, annál jobban megdolgoztatja a szervezetünket. A hó ebből a szempontból az egyik legjobb terep. Ha van kutyád, ő is imádni fogja!

3. Melegedj fel!

Ha eddig nem tetted, ideje, hogy kipróbáld a népszerű rázógépet! Végre egy jó meleg teremben, nyugodt körülmények között küzdhetsz a kilókkal, ami mellesleg nem is olyan nagy küzdelem, hiszen a munkát valójában a gép végzi. Ha ehhez nincs kedved, néhány zumba óra is sokat dobhat a hangulatodon és a fogyókúrádon, vagy bármilyen pörgős táncfoglalkozás!

4. Rövidíts az edzéseken!

Soha ne hagyj ki egyetlen edzést se a karácsonyi programok miatt! Ha nagyon elfoglalt vagy, inkább rövidíts az edzésterven, válassz hatékonyabb, pörgősebb gyakorlatokat! Ugyanis minden egyes kihagyott edzéssel csökken a motivációd és a fogyókúrába vetett hited.

5. Egyél okosan!

Amikor ebédelsz, ne feledkezzél el a levesről! A téli levesek nem csak nagyon ízletesek, de ha jól készülnek, kevés kalóriát is tartalmaznak, viszont kiválóan megtöltik a gyomrodat, és nem kívánsz már utána sok mindent. Ne feledkezz meg a vitaminokban és rostokban gazdag zöldségekről: a brokkolinak, kelbimbónak, karfiolnak és társainak is ott a helyük az étkezéseken! A magas szénhidráttartalmú kedvenceket lehetőleg időzítsd az edzések utánra, a szervezet ugyanis ekkor tudja a legjobban hasznosítani a szénhidrátokat!

lw2.jpg

6. Igyál okosan!

Ügyelj rá, hogy elegendő folyadékot fogyassz! Nagyon gyakran összekeverjük a szomjúságot az éhséggel, és akkor is eszünk, amikor innunk kéne. Viszont nem mindegy, hogy mit! Csak 1-2 kanál cukor a teába napi 3-4 bögre esetén már elég tetemes mennyiség. (A forró csokiról és társairól nem is beszélve.) Meg lehet szeretni a teát cukor nélkül is, csak finom gyümölcstea keveréket kell választani.

7. Viseld minden nap a sport órádat!

Ha van sport órád, ne feledkezz meg róla! Azokon a napokon, amikor nem tudsz időt szakítani a sportra, figyelj rá, hogy legalább 10000 lépést számláljon!

lw4.JPG

8. Szervezz aktív pihenést! 

Karácsonykor mindenki szakít egy kis időt a régi barátokra. Mekiben ücsörgés helyett menjetek inkább a koripályára, sokkal jobb szórakozás!