Fázós vagy? Így készítsd fel a tested a hidegre!

prep1.jpg

Megérkezett a jégcsap végtagok hónapja, a november. De nem kell, hogy dideregjünk tavaszig, egy kis odafigyeléssel jól felkészíthetjük a testünket a zimankóra, akkor is, ha nincs termoszunk!

1. tipp

Kegyetlenül hangzik, de hamar felmelegedhetünk, ha reggel ébredés után hidegvízbe mártott törölközővel végigdörzsöljük magunkat! Minden tagunkat addig dörgöljük, amíg át nem melegszik. Ezt a rituálét nem csak a közérzetünk, a bőrünk is nagyon meg fogja hálálni, ha minden nap egy kisebb tiszta törölközőt szentelünk rá - ez azért fontos, hog ne a korábbi szennyeződéseket, esetleg a textilben megtelepedő gombákat dörgöljük magunkra. 

 + Utána biztosan jól fog esni egy meleg, csodatevő reggeli mézes ital is, majd jöhet a reggeli torna!

prep3.jpg

A sportot sem ilyenkor kell abbahagyni, sőt!

2. tipp

Rengeteg meleg és egészséges fogás van, amit a szervezetünk hálásan fog fogadni ebben a hűvös időszakban. A reggeli péksüteményt cseréljük le zabkására, kölesre, vagy más magokból és gyümölcsökből készült finomságra! Egy zabkása még nem fog nagy időveszteséget okozni, a finom és egészséges, házi instant zabkása receptjét itt találod. Percek alatt elkészül.

por1.jpg

A zabkása ideális őszi-téli reggeli

3. tipp

Belülről fűthetjük magunkat a tipikus őszi gyümölcsök/zöldségek és fűszerek kombinációjával! Jó barátunk lesz a hideg napokon a sütőtök, a padlizsán, a gesztenye, a dió, az alma, a mák és a csipkebogyó! Ha fűszerezésre fokhagymát, borsot, chilit, gyömbért, mustárt, kardamomot, édesgyökeret, édes pirospaprikát használunk, nem fogunk vacogni ebéd után.

prep4.jpeg

A sütőtökkrémleves egyszerű és megunhatatlan.

prep2.png

4. tipp

Ha a reggel durva volt, most jön az igazi feketeleves: zárjuk a napot váltózuhannyal! Egy kis forróvíz, egy kis hidegvíz, és ismételjük, amíg fel nem pezsdül a vérkeringésünk teljesen. Ha túléltük, biztosan nem lesz már szükségünk ágymelegítőre. Akinek nincs ennyi lelkiereje, és szeretné az estét kellemesebben zárni, annak a szódabikarbónás, forró lábvíz lesz az ideális rituálé.