Ezek a zöldségek a legjobb barátaid, ha fogyózol

weight.jpg

Nincs mese, minden étkezésben ott a helyük!

Ha nem extrém nagy súlyfelesleggel küzdesz, akár egészen egyszerűen megoldhatod a fogyókúrát. Nem kell kalóriát számolgatnod, csupán kezdj rendszeresen sportolni (olyasmit, ami nem terheli meg az izületeidet), mondj búcsút a cukornak és a magas szénhidráttartalmú élelmiszereknek (viszlát, fehér kenyér, cukrászsüti, chips), és figyelj rá, hogy minden étkezésedben szerepeljenek az alacsony szénhidráttartalmú zöldségek! Most bemutatjuk őket, és néhány extra tippet is adunk a diéta tervezéshez! (ITT segítünk, hogy mennyi zöldséget, gyümölcsöt kell ened egy nap!)

Spenót

100 gramm spenót mindössze 1 gramm szénhidrátot tartalmaz. Számtalan elkészítési módja van, de a legtöbb vitamint nyersen tartalmazza! 

TIPP: Kutatások igazolták, hogy azoknak, akik tojást reggeliznek, hatékonyabb a diétájuk. Próbáld ki a rántottát friss spenótlevéllel reggelire!

Avokádó

A zöldség és a gyümölcs között féluton az avokádó az egyik legegészségesebb finomság! 100 gramm mindössze 2 gramm szénhidrátot tartalmaz, ellenben tele van egészséges tápanyagokkal, vitaminokkal! Na és mi más lehetne belőle, mint guacamole, amit a reggeli piritósodra kensz, vagy amivel az ebédre szánt sovány husit feldobod?

weight2.jpg

Az avokádó salátának is jó alapanyag

Spárga

Nem egy olcsó zöldség a spárga, de finom, egészséges, és csal 2 gramm szénhidrátot tartalmaz. Köretként alkalmivá varázsolhat egy egyszerű ebédet, vendégvárónak is tökéletes!

Cukkini, padlizsán

Sülve-főve, ahogy szereted. 100 gramm cukkini mindössze 3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Paradicsom, uborka, zöldpaprika

Ezek a kiváló saláta alapanyagok mind 3 gramm szénhidrátot tartalmaznak.

TIPP: Kutatások igazolták, hogy a csípős paprikában található kapszaicin segít a fogyásban! 

Fejes káposzta

A fejes káposztának önmagában nincs egy komoly ízvilága, de számtalan finom étel alapanyaga lehet, úgy mint káposztaleves vagy rakott káposzta. 100 grammban csupán 3 gramm szénhidrát van, csak arra kell ügyelnünk, hogyan készítjük el.

Brokkoli

Krémlevesként, csőben sütve, köretnek, sajttal - a brokkoli ellenállhatatlanul finom, és mindössze 3 gramm szénhidrátot tartalmaz.

weight3.jpg

100 gramm brokkoli 3, 100 gramm répa 7 gramm szénhidrátot tartalmaz.

Kelkáposzta

Ideje újra elővenni a nagy klasszikust, a kelkáposzta főzeléket, amit liszt helyett egy kevés főtt krumplival is sűríthetünk. 4 gramm szénhidrát van 100 grammjában.

Kelbimó

A kelbimbó főve vagy roston sütve igazi ínycsiklandó köret, de egy-egy szemmel a zöldséglevesünket is feldobhatjuk. 4 gramm szénhidrátot tartalmaz.

weight4.jpg

A paprika duplán is segít fogyni, ha csípős!

Zöldbab

A zöldbab felhasználásának régóta megvan a hagyománya a magyar konyhában. Próbálhatunk tradicionális palóc levest vagy zöldbab főzeléket, de újíthatunk is bátran, és egyszerűen párolva köretként is fogyaszthatjuk. Szintén csak 4 gramm szénhidrát van benne.